- Broil King®
- Przepisy
- Wieprzowina
- Przepis na zawijasy z boczku
Przepis na zawijasy z boczku

Metoda przyrządzenia:
GrillowanieTyp posiłku:
WieprzowinaRodzaj posiłku:
PrzystawkiCzas przygotowania / Czas gotowania:
20 min. / 30 min.
Ilość osób:
5Poziom trudności:
ŁatwyBoczek ugrillowany na płycie żeliwnej można jeść na okrągło, jego chrupkość, a zarazem soczystość nie pozwalają się tak szybko oderwać. Przygotuj go odrobinę inaczej niż zwykle. Dodaj trochę zielonej fasolki, kilka kawałeczków sera pleśniowego i otul je boczkiem. Połączenie chrupkości, soczystości i słonego smaku sprawi, że ta przekąska będzie często gościła na Twoim stole.

Ben Street
Dyrektor Kulinarny Broil King
Potrzebne składniki
SKŁADNIKI NA ZAWIJASY Z BOCZKU:
- 500g zielonej fasolki
- 500g surowego boczku
- przyprawa Broil King “KC Spice Rub”
- 100g sera pleśniowego

Sposób przygotowania
JAK PRZYGOTOWAĆ ZAWIJASY Z BOCZKU NA GRILLU GAZOWYM?

Odpal grill, ustaw pokrętła w pozycji MEDIUM i pozostaw do osiągnięcia temperatury 177°C. W tym czasie przygotuj składniki. Oczyść fasolkę, pokrój boczek w plastry i pokrusz ser pleśniowy lub połam go na kawałki. Na każdy plaster boczku przeznacz 4-5 sztuk fasolki. Owiń je boczkiem, nie musisz spinać przekąski wykałaczką, ponieważ zachowa ona swój kształt. Na rusztach umieść stalową brytfannę perforowaną i na niej układaj przekąski, następnie na każdą z nich nałóż kilka kawałeczków sera pleśniowego. Grilluj przez około 30 minut, boczek powinien wtedy stać się chrupiący i mieć złoto-brązowy kolor. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Potrzebne składniki
SKŁADNIKI NA ZAWIJASY Z BOCZKU:
- 500g zielonej fasolki
- 500g surowego boczku
- przyprawa Broil King “KC Spice Rub”
- 100g sera pleśniowego
