- Broil King®
- Przepisy
- Warzywa
- Przepis na pieczarki z grilla nadziewane chorizo
Przepis na pieczarki z grilla nadziewane chorizo

Metoda przyrządzenia:
GrillowanieTyp posiłku:
WarzywaRodzaj posiłku:
DodatkiCzas przygotowania / Czas gotowania:
10 min. / 10 min.
Ilość osób:
6Poziom trudności:
ŁatwySoczyste pieczarki nadziewane wyrazistą w smaku kiełbasą chorizo, a to wszystko schowane pod pierzynką z lekko kwaskowatego sera cheddar. Brzmi smacznie, prawda? A wiesz, jakie jest proste w wykonaniu? Potrzebujesz dosłownie kilku składników oraz 10 minut Twojego czasu. Odpal swój grill i zorganizuj swoim wspaniałą ucztę! Pieczarki będą do tego idealnym wstępem.

Ben Street
Dyrektor Kulinarny Broil King
Potrzebne składniki
SKŁADNIKI:
- 500g brązowych pieczarek
- 2 kiełbasy chorizo
- 2 plastry wędzonego sera Cheddar (lub zwykłego)
- pęczek pietruszki

Sposób przygotowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA NADZIEWANYCH PIECZAREK NA GRILLU GAZOWYM
Odpal grill, ustaw pokrętła w pozycji MEDIUM i rozgrzej do temperatury 215°C. W międzyczasie przygotuj składniki. Dokładnie wyczyść pieczarki i oderwij z nich nóżki, potrzebne są tylko kapelusze. Z chorizo zdejmij osłonę i pokrój w kostkę. Dodaj po łyżeczce chorizo do każdej pieczarki.
Pieczarki ułóż w brytfannie do grillowania. Grilluj przez 6 do 8 minut z zamkniętą pokrywą. Po tym czasie na wierzch każdej pieczarki połóż około 1cm plasterek sera. Odczekaj 1-2 minuty do roztopienia się sera i zdejmij brytfannę z grilla.
Pieczarki podawaj zaraz po przygotowaniu posypane solidną porcją pietruszki.

Potrzebne składniki
SKŁADNIKI:
- 500g brązowych pieczarek
- 2 kiełbasy chorizo
- 2 plastry wędzonego sera Cheddar (lub zwykłego)
- pęczek pietruszki
