Przepis na gulasz wurst z grilla

flame

Metoda przyrządzenia:

Grillowanie
food tray

Typ posiłku:

Wieprzowina
restaurant

Rodzaj posiłku:

Obiad
time

Czas przygotowania:

30 min. /

plate

Ilość osób:

4
hat

Poziom trudności:

Łatwy
Strona rusztu rynienkowa

Strona rusztów rynienkowa

TAK
Temperatura grilla

Temperatura w grillu (°C)

180

Czy jest coś bardziej kuszącego niż soczysty gulasz wurst, grillowany do perfekcji z dodatkiem piwa? Przygotuj się na wybuch smaku, który zabierze Cię w podróż przez niuanse dymu i ciepła, tworząc niezapomniane doznania kulinarne. Nasz przepis na gulasz wurst z grilla rozbudzi apetyt i przyniesie uśmiech na Twoje usta. Gotowy na porcję grillowej rozkoszy?

Grill Master Broil King

Polskie przepisy

Potrzebne składniki

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 zielona papryka
  • 400 ml piwa pszenicznego
  • 1 łyżka musztardy
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 5 cienkich kiełbasek
recipe mask

Sposób przygotowania

Przygotowanie warzyw do gulaszu

Paprykę i cebulę pokrój i przełóż do brytfanny, zalej warzywa piwem i dokładnie wymieszaj. Następnie rozgrzej grilla do ok. 180 stopni i przez 10 minut podgrzewaj warzywa z piwem.

Przyrządzanie gulaszu na grillu

Do warzyw dorzuć kiełbaski w całości. Będą potrzebować na grillu około 20 minut. Kiedy kiełbaski się przypieką, wyjmij je na deskę i pokrój w mniejsze kawałki. Następnie dodaj je do warzyw i gotuj jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Podawanie gulaszu

Całość podawaj zaraz po ugrillowaniu z dodatkiem pieczywa. 

Potrzebne składniki

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 zielona papryka
  • 400 ml piwa pszenicznego
  • 1 łyżka musztardy
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 5 cienkich kiełbasek
recipe mask
Przewiń do góry