- Broil King®
- Przepisy
- Wieprzowina
- Przepis na gulasz wurst z grilla
Przepis na gulasz wurst z grilla
Metoda przyrządzenia:
GrillowanieTyp posiłku:
WieprzowinaRodzaj posiłku:
ObiadCzas przygotowania:
30 min. /
Ilość osób:
4Poziom trudności:
ŁatwyStrona rusztów rynienkowa
TAKTemperatura w grillu (°C)
180Czy jest coś bardziej kuszącego niż soczysty gulasz wurst, grillowany do perfekcji z dodatkiem piwa? Przygotuj się na wybuch smaku, który zabierze Cię w podróż przez niuanse dymu i ciepła, tworząc niezapomniane doznania kulinarne. Nasz przepis na gulasz wurst z grilla rozbudzi apetyt i przyniesie uśmiech na Twoje usta. Gotowy na porcję grillowej rozkoszy?
Grill Master Broil King
Polskie przepisy
Potrzebne składniki
Składniki
- 1 duża cebula
- 1 zielona papryka
- 400 ml piwa pszenicznego
- 1 łyżka musztardy
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 5 cienkich kiełbasek
Sposób przygotowania
Przygotowanie warzyw do gulaszu
Paprykę i cebulę pokrój i przełóż do brytfanny, zalej warzywa piwem i dokładnie wymieszaj. Następnie rozgrzej grilla do ok. 180 stopni i przez 10 minut podgrzewaj warzywa z piwem.
Przyrządzanie gulaszu na grillu
Do warzyw dorzuć kiełbaski w całości. Będą potrzebować na grillu około 20 minut. Kiedy kiełbaski się przypieką, wyjmij je na deskę i pokrój w mniejsze kawałki. Następnie dodaj je do warzyw i gotuj jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Podawanie gulaszu
Całość podawaj zaraz po ugrillowaniu z dodatkiem pieczywa.
Potrzebne składniki
Składniki
- 1 duża cebula
- 1 zielona papryka
- 400 ml piwa pszenicznego
- 1 łyżka musztardy
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 5 cienkich kiełbasek