- Broil King®
- Przepisy
- Warzywa
- Przepis na faszerowaną paprykę z grilla
Przepis na faszerowaną paprykę z grilla

Metoda przyrządzenia:
GrillowanieTyp posiłku:
WarzywaRodzaj posiłku:
DodatkiCzas przygotowania / Czas gotowania:
15 min. / 15 min.
Ilość osób:
2Poziom trudności:
ŁatwyGrillowana papryka faszerowana to pyszna i łatwa do przygotowania potrawa z grilla, która może być świetnym dodatkiem do wielu dań. Jeśli nie próbowałeś jeszcze grillowanej papryki faszerowanej, polecam spróbować - to pyszne danie, które z pewnością zaspokoi Twoje kubki smakowe i dostarczy cenne składniki odżywcze dla Twojego organizmu.

Kacper Salzman
Grillmaster, kucharz, muzyk
Potrzebne składniki
Potrzebne składniki
- 2 papryki
- pęczek pietruszki
- kapary - garść
- czosnek - 4 główki
- jedna limonka
- kaszka kuskus woreczek (100g)
- garść czarnych oliwek
- ser feta - 100 g

Sposób przygotowania
Przygotowanie składników do grillowanej papryki faszerowanej


W pierwszej kolejności należy przygotować farsz do papryk. Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem. Płyn powinien sięgać 1 cm powyżej poziomu kaszy. Po kilku minutach, kiedy ziarenka napęcznieją, kasza jest gotowa do spożycia. Kolejno drobno siekamy kapary, oliwki oraz pietruszkę z czosnkiem. Wszystko razem łączymy z kaszą kuskus w jednej dużej misce i całość skraplamy sokiem z jednej całej limonki. Dodajemy oliwę i całość mieszamy dokładnie.
Faszerowanie papryki do grillowania


Paprykę przekrajamy na pół i oczyszczamy z ziaren. Faszerujemy paprykę przygotowaną wcześniej masą, a na wierzch dodajemy pokruszony ser feta.
Grillowanie papryki


Grilla rozgrzewamy do 200 stopni. Dodatkowym atutem będzie odpalenie palnika rożna, który świetnie dopiecze nasze grillowane papryki. Po nagrzaniu grilla palniki skręcamy na minimum i kładziemy paprykę na ruszcie na stronie stożkowej. Grillujemy około 15 minut.
Podawanie faszerowanej papryki


Paprykę podawaj od razu po ugrillowaniu na ciepło.

Potrzebne składniki
Potrzebne składniki
- 2 papryki
- pęczek pietruszki
- kapary - garść
- czosnek - 4 główki
- jedna limonka
- kaszka kuskus woreczek (100g)
- garść czarnych oliwek
- ser feta - 100 g
