Przepis na tarty z ciasta francuskiego z owocami

flame

Metoda przyrządzenia:

Pieczenie
food tray

Typ posiłku:

Owoce
restaurant

Rodzaj posiłku:

Przekąski
time

Czas przygotowania / Czas gotowania:

20 min. / 15 min.

plate

Ilość osób:

4
hat

Poziom trudności:

Łatwy
Temperatura grilla

Temperatura w grillu (°C)

240

Ochota na coś słodkiego przychodzi  zawsze dość niespodziewanie. W takiej sytuacji doskonale sprawdzają się szybkie i sprawdzone przepisy. Tarty z ciasta francuskiego z owocami to łatwa w przygotowaniu przekąska, która zachwyci smakiem każdego miłośnika jabłek. Chrupiące ciasto francuskie, słodycz miodu i soczyste borówki to połączenie, którego musisz spróbować.

Grill Master Broil King

Polskie przepisy

Potrzebne składniki

Składniki potrzebne do wykonania tart:

  • 1 gotowe ciasto francuskie
  • 6 łyżek miodu
  • 1 jabłko
  • 100g borówek

Dodatkowo:

  • odrobina cukru pudru
  • papier do pieczenia
recipe mask

Sposób przygotowania

Krok 1

Pokrój jabłka w cienkie plasterki.

Krok 2

Rozłóż piapier do pieczenia. Posmaruj go 4 łyżkami miodu (w 4 równych porcjach).

Krok 3

Rozłóż plasterki jabłka na miodzie.

Krok 4

Pozostały miód rozsmaruj równomiernie na plasterkach (możesz użyć w tym celu silikonowego pędzelka). Przykryj plasterki pokrojonym na 4 części ciastem francuskim, pamiętając o dociśnięciu krawędzi.

Krok 5

Przygotowane tatry piecz na ruszcie w temperaturze 240 stopni przez około 15 minut. Doskonałą alternatywę dla rusztu stanowi kamień do pizzy. Jeśli go posiadasz, z powodzeniem możesz wykorzystać go do przyrządzenia tart.

Krok 6

Upieczone tarty będą pyszne, niezwykle chrupiące i złociste. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by jeszcze bardziej wzbogacić ich smak. Pomoże Ci w tym odrobina cukru pudru i garść pysznych, soczystych borówek.

Potrzebne składniki

Składniki potrzebne do wykonania tart:

  • 1 gotowe ciasto francuskie
  • 6 łyżek miodu
  • 1 jabłko
  • 100g borówek

Dodatkowo:

  • odrobina cukru pudru
  • papier do pieczenia
recipe mask
Przewiń do góry