- Broil King®
- Przepisy
- Owoce
- Przepis na tarty z ciasta francuskiego z owocami
Przepis na tarty z ciasta francuskiego z owocami
Metoda przyrządzenia:
PieczenieTyp posiłku:
OwoceRodzaj posiłku:
PrzekąskiCzas przygotowania / Czas gotowania:
20 min. / 15 min.
Ilość osób:
4Poziom trudności:
ŁatwyTemperatura w grillu (°C)
240Ochota na coś słodkiego przychodzi zawsze dość niespodziewanie. W takiej sytuacji doskonale sprawdzają się szybkie i sprawdzone przepisy. Tarty z ciasta francuskiego z owocami to łatwa w przygotowaniu przekąska, która zachwyci smakiem każdego miłośnika jabłek. Chrupiące ciasto francuskie, słodycz miodu i soczyste borówki to połączenie, którego musisz spróbować.
Grill Master Broil King
Polskie przepisy
Potrzebne składniki
Składniki potrzebne do wykonania tart:
- 1 gotowe ciasto francuskie
- 6 łyżek miodu
- 1 jabłko
- 100g borówek
Dodatkowo:
- odrobina cukru pudru
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania
Krok 1
Pokrój jabłka w cienkie plasterki.
Krok 2
Rozłóż piapier do pieczenia. Posmaruj go 4 łyżkami miodu (w 4 równych porcjach).
Krok 3
Rozłóż plasterki jabłka na miodzie.
Krok 4
Pozostały miód rozsmaruj równomiernie na plasterkach (możesz użyć w tym celu silikonowego pędzelka). Przykryj plasterki pokrojonym na 4 części ciastem francuskim, pamiętając o dociśnięciu krawędzi.
Krok 5
Przygotowane tatry piecz na ruszcie w temperaturze 240 stopni przez około 15 minut. Doskonałą alternatywę dla rusztu stanowi kamień do pizzy. Jeśli go posiadasz, z powodzeniem możesz wykorzystać go do przyrządzenia tart.
Krok 6
Upieczone tarty będą pyszne, niezwykle chrupiące i złociste. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by jeszcze bardziej wzbogacić ich smak. Pomoże Ci w tym odrobina cukru pudru i garść pysznych, soczystych borówek.
Potrzebne składniki
Składniki potrzebne do wykonania tart:
- 1 gotowe ciasto francuskie
- 6 łyżek miodu
- 1 jabłko
- 100g borówek
Dodatkowo:
- odrobina cukru pudru
- papier do pieczenia