Przepis na owoce pod kruszonką z grilla

flame

Metoda przyrządzenia:

Pieczenie
food tray

Typ posiłku:

Owoce
restaurant

Rodzaj posiłku:

Deser
time

Czas przygotowania:

30 min. /

plate

Ilość osób:

4
hat

Poziom trudności:

Łatwy

Oczywiste jest to, że na grillach gazowych Broil King możemy przygotować wszystko. Śniadanie, obiad, kolacje, drinki, a nawet desery.. Dlatego dzisiejszą propozycją jest kruszonka z sezonowymi owocami. Wykorzystaliśmy śliwki i gruszki, ale możesz owoce, takie, jakie lubisz.

Ja proponuję najprostszy i bardzo szybki sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Można użyć w zasadzie każdych owoców świeżych, a nawet takich z kompotu przygotowanego na zimę.

Charles Daigneault

Szef kuchni i gwiazda programu Master Chef

Potrzebne składniki

Składniki:

  • ½ kg owoców

Kruszonka:

  • 70g mąki krupczatki lub pszennej
  • 50g cukru
  • 50g masła pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • opcjonalnie lody waniliowe
recipe mask

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Składniki na kruszonkę mieszamy lub siekamy nożem. Można wykorzystać urządzenia w stylu termomix. Owoce pokrojone wykładamy na wysmarowaną masłem formę do tarty, posypujemy cukrem według uznania. Na wierzch kładziemy palcami kruszonkę - równomiernie.

Grillowanie

Grilla rozgrzej do ok. 230 stopni, kruszonkę z owocami piecz około 20 minut.

Podawanie

Serwujemy na ciepło z lodami posypane cukrem pudrem.

Potrzebne składniki

Składniki:

  • ½ kg owoców

Kruszonka:

  • 70g mąki krupczatki lub pszennej
  • 50g cukru
  • 50g masła pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • opcjonalnie lody waniliowe
recipe mask
Przewiń do góry