- Broil King®
- Przepisy
- Owoce
- Przepis na owoce pod kruszonką z grilla
Przepis na owoce pod kruszonką z grilla

Metoda przyrządzenia:
PieczenieTyp posiłku:
OwoceRodzaj posiłku:
DeserCzas przygotowania:
30 min. /
Ilość osób:
4Poziom trudności:
ŁatwyOczywiste jest to, że na grillach gazowych Broil King możemy przygotować wszystko. Śniadanie, obiad, kolacje, drinki, a nawet desery.. Dlatego dzisiejszą propozycją jest kruszonka z sezonowymi owocami. Wykorzystaliśmy śliwki i gruszki, ale możesz owoce, takie, jakie lubisz.
Ja proponuję najprostszy i bardzo szybki sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Można użyć w zasadzie każdych owoców świeżych, a nawet takich z kompotu przygotowanego na zimę.

Charles Daigneault
Szef kuchni i gwiazda programu Master Chef
Potrzebne składniki
Składniki:
- ½ kg owoców
Kruszonka:
- 70g mąki krupczatki lub pszennej
- 50g cukru
- 50g masła pokrojonego na kawałki
- cukier puder do posypania
- opcjonalnie lody waniliowe

Sposób przygotowania
Przygotowanie

Składniki na kruszonkę mieszamy lub siekamy nożem. Można wykorzystać urządzenia w stylu termomix. Owoce pokrojone wykładamy na wysmarowaną masłem formę do tarty, posypujemy cukrem według uznania. Na wierzch kładziemy palcami kruszonkę - równomiernie.
Grillowanie

Grilla rozgrzej do ok. 230 stopni, kruszonkę z owocami piecz około 20 minut.
Podawanie

Serwujemy na ciepło z lodami posypane cukrem pudrem.

Potrzebne składniki
Składniki:
- ½ kg owoców
Kruszonka:
- 70g mąki krupczatki lub pszennej
- 50g cukru
- 50g masła pokrojonego na kawałki
- cukier puder do posypania
- opcjonalnie lody waniliowe
