Gorąca czekolada z piankami marshmallow

flame

Metoda przyrządzenia:

Gotowanie
food tray

Typ posiłku:

Napoje
restaurant

Rodzaj posiłku:

Napoje
time

Czas przygotowania / Czas gotowania:

5 min. / 15 min.

plate

Ilość osób:

8
hat

Poziom trudności:

Łatwy

Przygotuj pyszną gorącą czekoladę. Świetnym dodatkiem do niej będą marshmallow - pianki z grilla. Przepis, który proponujemy, z pewnością zasmakuje każdemu! Wrzuć pianki na grilla i sprawdź, jak idealnie komponują się z czekoladą!

Inny

Potrzebne składniki

PRZEPIS NA GORĄCĄ CZEKOLADĘ:

  • 2 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
  • 1 szklanka białego cukru
  • 6 szklanek śmietany 18% 
  • 2 szklanki mleka 2%
  • 4 łyżeczek wanilii
  • 1/2 szklanki kanadyjskiego syropu klonowego
  • opcjonalnie: pianki marshmallows, bita śmietana, cynamon 
recipe mask

Sposób przygotowania

Jak przyrządzić gorącą czekoladę, do której znakomicie pasują pianki z grilla?

Połącz kakao w proszku, cukier, śmietanę, mleko, wanilię i syrop klonowy w żeliwnej brytfannie do żeberek. Podgrzej wszystkie składniki z pokrętłami palników na grillu ustawionymi w połowie do momentu wrzenia. Następnie zmniejsz ustawienie pokręteł do minimum i przykryj. Podawaj z bitą śmietaną, piankami marshmallows i posyp cynamonem.

Potrzebne składniki

PRZEPIS NA GORĄCĄ CZEKOLADĘ:

  • 2 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
  • 1 szklanka białego cukru
  • 6 szklanek śmietany 18% 
  • 2 szklanki mleka 2%
  • 4 łyżeczek wanilii
  • 1/2 szklanki kanadyjskiego syropu klonowego
  • opcjonalnie: pianki marshmallows, bita śmietana, cynamon 
recipe mask
Przewiń do góry