- Broil King®
- Przepisy
- Inne
- Przepis na czekoladowy fondant z grilla
Przepis na czekoladowy fondant z grilla

Metoda przyrządzenia:
PieczenieTyp posiłku:
InneRodzaj posiłku:
DeserCzas przygotowania / Czas gotowania:
10 min. / 10 min.
Ilość osób:
3Poziom trudności:
ŁatwyTemperatura w grillu (°C)
200°CNa grillu możesz przygotować nie tylko soczyste mięsa i chrupiące warzywa, ale także wspaniałe desery, które wprost rozpływają się w ustach. Grillowanie słodkości otwiera drzwi do nowych smaków i eksperymentów kulinarnych na świeżym powietrzu. Dzisiejszy przepis na fondant czekoladowy z grilla to idealny sposób, aby odkryć, jak proste może być przygotowanie deserów, które będą kulminacyjnym punktem każdego spotkania.

Marta Szkudlarek
Autorka instagrama lula_kempinska
Potrzebne składniki
Czekoladowy fondant z grilla:
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki pszennej
- 100 gram dobrej jakościowo czekolady gorzkiej
- szczypta soli
Dodatkowe składniki:
- masło do posmarowania miseczek
- gorzkie kakao do obsypania miseczek

Sposób przygotowania
Fondant czekoladowy - jak zrobić?


Fondant na grillu - pieczenie

Sposób podania



Potrzebne składniki
Czekoladowy fondant z grilla:
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki pszennej
- 100 gram dobrej jakościowo czekolady gorzkiej
- szczypta soli
Dodatkowe składniki:
- masło do posmarowania miseczek
- gorzkie kakao do obsypania miseczek
