- Broil King®
- Przepisy
- Inne
- Przepis na bułki z serem i kiełbasą z grilla
Przepis na bułki z serem i kiełbasą z grilla

Metoda przyrządzenia:
SmażenieTyp posiłku:
InneRodzaj posiłku:
ŚniadanieCzas przygotowania / Czas gotowania:
15 min. / 15 min.
Ilość osób:
4Poziom trudności:
ŁatwyTemperatura w grillu (°C)
200°C
Grill Master Broil King
Polskie przepisy
Potrzebne składniki
Bułki z grilla z serem i kiełbasą:
- 4 bułki
- 4 kiełbasy
- ser raclette (opcjonalnie inny tłusty i wyrazisty ser)
- 1 duża cebula
- olej roślinny
- ketchup
- musztarda

Sposób przygotowania
Składniki do bułek z grilla - przygotowanie
Przyrządzenie chrupiących bułek na grillu rozpocznij od przygotowania składników. Cebulkę posiekaj w drobną kostkę. Bułki przekrój na pół wzdłuż dłuższej krawędzi. Podobnie postępuj z kiełbasami, następnie pozbądź się otaczających je osłonek. Ser raclette pokrój w dosyć grube (około 0,5cm plastry). Jeśli chcesz, możesz użyć innego sera, pamiętaj jednak, by był dość tłusty i miał mocny, wyrazisty smak. Dobrze sprawdzi się mozarella, ementaler, gouda, camembert czy gorgonzola.
Bułki z grilla - formowanie
Umieść plastry sera żółtego na bułkach, na nich układaj kiełbasy. Dociśnij je widelcem tak, by zajmowały prawie całą powierzchnię bułki.
Grillowanie bułek

Sposób podania


Potrzebne składniki
Bułki z grilla z serem i kiełbasą:
- 4 bułki
- 4 kiełbasy
- ser raclette (opcjonalnie inny tłusty i wyrazisty ser)
- 1 duża cebula
- olej roślinny
- ketchup
- musztarda
