GRILLOWANE KANAPKI Z SEREM I SZYNKĄ - PRZEPIS

flame

Metoda przyrządzenia:

Grillowanie
food tray

Typ posiłku:

Inne
restaurant

Rodzaj posiłku:

Śniadanie
time

Czas przygotowania / Czas gotowania:

30 min. / 20 min.

plate

Ilość osób:

4
hat

Poziom trudności:

Łatwy
hat

Górna półka grilla

Tak
Temperatura grilla

Temperatura w grillu (°C)

180

Sprawdź, jak dobra może być kanapka grillowana z serem, szynką i dodatkami. Mamy dla Was najlepszy przepis na pyszne kanapki grillowane. Ta kanapka grillowana zachwyci smakiem najbardziej wymagające podniebienia!

Grill Master Broil King

Polskie przepisy

Potrzebne składniki

Grillowana kanapka z serem:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 6 plasterków szynki
  • 6 plasterków sera szwajcarskiego
  • ogórek kiszony
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka masła
recipe mask

Sposób przygotowania

Przygotowanie płyty żeliwnej

Umieść płytę żeliwną lub stalową wewnątrz grilla. Rozgrzej grill gazowy, ustawiając pokrętła na temperaturę średnio-niską. Temperatura grilla powinna osiągnąć 180 stopni. Przygotuj potrzebne składniki na kanapki.

Przygotowanie grillowanej kanapki

Rozłóż musztardę na kromce chleba, przykryj szynką, a następnie serem, dodaj ulubione dodatki, nałóż na nią drugą kromkę chleba. Ubij jajko i mleko w małym płytkim naczyniu i zanurz kanapkę po obu stronach. Posmaruj masłem płytę żeliwną i umieść na niej kanapkę. Obróć, gdy spód będzie złoto-brązowy i grilluj, aż ser się rozpuści. Wypływający na płytę ser oznacza, że Twoja pyszna chrupiąca kanapka grillowana jest gotowa do spożycia.

Podawanie tostów z grilla

Podawaj od razu po ugrillowaniu.

Potrzebne składniki

Grillowana kanapka z serem:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 6 plasterków szynki
  • 6 plasterków sera szwajcarskiego
  • ogórek kiszony
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka masła
recipe mask
Przewiń do góry