- Broil King®
- Przepisy
- Inne
- GRILLOWANE KANAPKI Z SEREM I SZYNKĄ - PRZEPIS
GRILLOWANE KANAPKI Z SEREM I SZYNKĄ - PRZEPIS

Metoda przyrządzenia:
GrillowanieTyp posiłku:
InneRodzaj posiłku:
ŚniadanieCzas przygotowania / Czas gotowania:
30 min. / 20 min.
Ilość osób:
4Poziom trudności:
ŁatwyGórna półka grilla
TakTemperatura w grillu (°C)
180Sprawdź, jak dobra może być kanapka grillowana z serem, szynką i dodatkami. Mamy dla Was najlepszy przepis na pyszne kanapki grillowane. Ta kanapka grillowana zachwyci smakiem najbardziej wymagające podniebienia!

Grill Master Broil King
Polskie przepisy
Potrzebne składniki
Grillowana kanapka z serem:
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 6 plasterków szynki
- 6 plasterków sera szwajcarskiego
- ogórek kiszony
- 1 jajko
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżka masła

Sposób przygotowania
Przygotowanie płyty żeliwnej

Umieść płytę żeliwną lub stalową wewnątrz grilla. Rozgrzej grill gazowy, ustawiając pokrętła na temperaturę średnio-niską. Temperatura grilla powinna osiągnąć 180 stopni. Przygotuj potrzebne składniki na kanapki.
Przygotowanie grillowanej kanapki


Rozłóż musztardę na kromce chleba, przykryj szynką, a następnie serem, dodaj ulubione dodatki, nałóż na nią drugą kromkę chleba. Ubij jajko i mleko w małym płytkim naczyniu i zanurz kanapkę po obu stronach. Posmaruj masłem płytę żeliwną i umieść na niej kanapkę. Obróć, gdy spód będzie złoto-brązowy i grilluj, aż ser się rozpuści. Wypływający na płytę ser oznacza, że Twoja pyszna chrupiąca kanapka grillowana jest gotowa do spożycia.
Podawanie tostów z grilla

Podawaj od razu po ugrillowaniu.

Potrzebne składniki
Grillowana kanapka z serem:
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 6 plasterków szynki
- 6 plasterków sera szwajcarskiego
- ogórek kiszony
- 1 jajko
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżka masła
