- Broil King®
- Przepisy
- Wieprzowina
- NACHOS Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ PULLED PORK - PRZEPIS
NACHOS Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ PULLED PORK - PRZEPIS
Metoda przyrządzenia:
BBQ - Low & SlowTyp posiłku:
WieprzowinaRodzaj posiłku:
PrzystawkiCzas przygotowania / Czas gotowania:
20 min. / 15 min.
Ilość osób:
8Poziom trudności:
ŁatwyPrzygotuj szarpaną wieprzowinę, a następnie wypróbuj szybką i smaczną przystawkę, doskonałą na imprezy i podczas oglądania meczu.
Inny
Potrzebne składniki
GRILLOWANA WIEPRZOWINA SKŁADNIKI:
- 2 opakowania nachos
- 3 szklanki tzw. pulled pork, (inaczej wieprzowina szarpana, która idealnie nadaje się jako mięso wieprzowe na grilla)
- 1 szklanka zielonej cebuli
- 1 szklanka pokrojonych w kostkę pomidorów
- 1/4 szklanki posiekanej w kolendry
- 1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek poblano, można je zastąpić zieloną papryką
- 1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek peperoncinio bez pestek
- 3 szklanki sera owczego
- sos Hoisin - słodko-pikantny sos sporządzany na bazie soi i śliwek
Sposób przygotowania
JAK PRZYGOTOWAĆ NACHOS Z WIEPRZOWINĄ PULLED PORK?
W swojej ulubionej brytfannie umieść warstwę chipsów nachos, a następnie posyp je zieloną cebulką, pomidorami, papryką, peperoncinio, kolendrą, wieprzowiną i serem. Skrop sosem hoisin.
Rozgrzewaj grill na HIGH przez 15 minut, a następnie umieść brytfannę z nachos bezpośrednio na ruszcie. Zredukuj temperaturę z pokrętłem ustawionym w połowie i piecz przez 15 minut lub do momentu, aż ser się roztopi i uzyska złoty kolor.
Podaj z salsą, guacamole i śmietaną.
Jeśli lubicie miękkie mięso wieprzowe to możecie je przyrządzać na grillu na różne sposoby. Co jakiś czas publikujemy kolejne przepisy na wieprzowinę z grilla. Zachęcamy więc do przeglądania naszego serwisu.
Nachos z szarpaną wieprzowiną pulled pork
Potrzebne składniki
GRILLOWANA WIEPRZOWINA SKŁADNIKI:
- 2 opakowania nachos
- 3 szklanki tzw. pulled pork, (inaczej wieprzowina szarpana, która idealnie nadaje się jako mięso wieprzowe na grilla)
- 1 szklanka zielonej cebuli
- 1 szklanka pokrojonych w kostkę pomidorów
- 1/4 szklanki posiekanej w kolendry
- 1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek poblano, można je zastąpić zieloną papryką
- 1/4 szklanki posiekanych w kostkę papryczek peperoncinio bez pestek
- 3 szklanki sera owczego
- sos Hoisin - słodko-pikantny sos sporządzany na bazie soi i śliwek