- Broil King®
- Blog
- Poznaj tajniki sztuki grillowania
- Jak powstaje smak w daniach z grilla?
Jak powstaje smak w daniach z grilla?
DLACZEGO DANIA Z GRILLA BROIL KING SMAKUJĄ TAK DOBRZE?

MOC SMAKU
Smak, który kojarzymy z grillem, jest rezultatem odparowywanych z potraw soków i tłuszczów. Dzięki wysokiej temperaturze możliwej do osiągnięcia w grillu gazowym szybko ścinamy białko i zamykamy pory w zewnętrznej części mięsa. Gwarantuje to soczystość i kruchość. Dzięki możliwości grillowania pośredniego i bezpośredniego, pieczenia na rożnie oraz gotowania na kuchence bocznej grill gazowy zapewnia wiele możliwości przyrządzania potraw entuzjastom grillowania.

DWUSTRONNE, ŻELIWNE RUSZTY
Ruszty żeliwne w grillach Broil King słyną ze swojej obustronności. Pozwala to na przygotowywanie różnego rodzaju potraw. Z jednej strony ruszty mają stożkową powierzchnię, która nadaje się idealnie do grillowania delikatnych potraw, takich jak ryby lub warzywa. Z drugiej strony ruszty mają rynienki, które umożliwiają ugrillowanie mięsa, zapewniając charakterystyczne diamentowe wzorki na stekach.

AROMATYZERY FLAV-R-WAVE
Zastosowany w grillach gazowych Broil King system aromatyzerów Flav-R-Wave™ służy za rozgrzaną powierzchnię, która odparowuje skapujące krople bogate w smak. Krople w postaci pary i dymu "wracają'' do potrawy, nadając jej niesamowitego smaku i aromatu. Duża rozgrzana powierzchnia aromatyzerów lepiej odparuje soki, marynaty i przyprawy, co zarazem spowoduje, że Twoje potrawy będą posiadały maksymalną ilość smaku. Aromatyzery w grillach Broil King zajmują optymalną część powierzchni piekarnika (aż 86% całego dna), gwarantując niesamowity smak grillowanych potraw.

ZAMKNIĘTE DNO PIEKARNIKA
Zamknięte dno piekarnika nie wpuszcza zimnego powietrza do rozgrzanego piekarnika, zmniejszając przy tym zużycie gazu oraz stabilizując temperaturę.
ZAINSPIRUJ SIĘ
poznaj przepisy na pyszne grillowane potrawy
SPRAWDŹ OFERTĘ GRILLI BROIL KING
Jak powstaje smak na grillu gazowym?